Combineer SEO en SEA voor het beste resultaat

Afbeelding SMM
SEO

Search Engine Optimisation; zoekmachine optimalisatie

...
SEA

Search Engine Advertising; betaald adverteren bij een zoekmachine

Optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is in feite alles wat je doet om te zorgen dat je website zo hoog mogelijk getoond wordt in de organische (gratis) zoekresultaten van de zoekmachines. In Nederland hebben we het dan in ongeveer 95% van de gevallen over Google, maar daarnaast zijn er ook nog andere zoekmachines zoals Bing en Yahoo. Of jouw website op positie 1 of 100 staat, wordt bepaald door onder andere techniek en content.

Voor het grootste deel van de Nederlanders start de zoektocht naar een product of bedrijf in een zoekmachine. Om onder de aandacht van je doelgroep te komen en leads te genereren moet je bovenaan in de zoekmachines staan. Wij zorgen ervoor dat jouw site de hoogst mogelijke ranking krijgt door middel van het plaatsen van de juiste content en diverse optimalisatietechnieken.

...
...
Adverteren

Wat is SEA eigenlijk? Kortgezegd: “in ruil voor geld een betere positie verkrijgen in zoekmachines”. Bij het aanmaken van een zoekcampagne stellen wij de juiste zoekwoorden in. De advertenties worden vervolgens op Google getoond wanneer iemand op één van deze zoekwoorden zoekt. Uiteindelijk betaal je pas als er op een advertentie wordt geklikt, wat het vaak voordeliger maakt omdat je niet voor niets betaalt.

Of je nu moet gaan voor SEO, SEA of een combinatie is afhankelijk van de concurrentie op zoekwoorden waarop je gevonden wil worden. Vaak adviseren wij een combinatie omdat SEO en SEA elkaar perfect kunnen aanvullen! Met andere woorden: liever 30 bezoekers en 5 nieuwe opdrachten, dan 3.000 bezoekers en geen nieuwe opdrachten.